Aanmelden-wachttijden

Aanmelden voor verzekerde zorg
Wanneer u zich wilt aanmelden voor verzekerde zorg (vanaf de leeftijd 18 jaar) dan heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of een andere BIG geregistreerde hulpverlener (bijv. psychiater, bedrijfsarts). Deze verwijsbrief dient de volgende informatie te bevatten om voor vergoeding van de zorgverzekeraar in aanmerking te komen:
· Datum verwijzing
· Verwijzing voor generalistische basis GGZ (GBGGZ) of gespecialiseerde GGZ (SGGZ)
· Vermoeden van een diagnose in verband met psychische klachten

Aanmelden en zelf uw behandeling betalen
Indien u psychologische hulp wilt, zonder dat sprake is van een diagnose, kunt u ervoor kiezen om de gesprekken zelf te betalen of als blijkt dat de hulpverlening tijdelijk niet vergoed kan worden via de ziektekostenverzekeraar. Er is dan geen verwijsbrief nodig. Uiteraard houd ik mij wel aan alle eisen die de beroepscode aan mij als therapeut stelt. Als na een intake sprake blijkt van een diagnose die niet wordt vergoed, is het mogelijk een behandeling te starten door ervoor te kiezen deze zelf te betalen.

Aanmelden met een buitenlandse verzekering
Woont u in het buitenland, maar bezit u de Nederlandse identiteit, dan kan het zijn dat u verzekerd bent via CVZ.
Dan kunt u eveneens, met een verwijsbrief van uw huisarts, terecht voor verzekerde zorg. Als u een buitenlandse verzekering heeft met een “European Insurance Card” en woont en werkt u in Nederland dan wordt uw behandeling vergoed door “Zilverenkruis buitenland” en kunt u bij mij terecht voor verzekerde zorg, met een verwijsbrief van een huisarts in Nederland.


Wachttijden 3e kwartaal 2022
Bijgewerkt 2 juni 2022

ASRRuimte vanaf november 2022
CaresqRuimte vanaf november 2022
CVZRuimte vanaf november 2022
CZRuimte vanaf november 2022
De FrieslandRuimte vanaf oktober 2022
DSWRuimte vanaf oktober 2022
ENORuimte vanaf november 2022
MenzisRuimte vanaf oktober 2022
ONVZRuimte vanaf november 2022
VGZRuimte vanaf november 2022
ZelfbetalersRuimte vanaf oktober 2022
Zilveren Kruis AchmeaRuimte vanaf oktober 2022
Zorg en zekerheidRuimte vanaf november 2022

Mogelijkheid tot aanname stop (zie opmerking a)
De wachttijden gelden zowel voor GBGGZ als voor SGGZ therapie trajecten. (zie opmerking b)

a)
De meeste verzekeraars stellen een maximum budgetplafond aan vrijgevestigde praktijken, daarom kan het zijn dat er tijdelijk geen mogelijkheid is om nieuwe cliënten aan te nemen van een bepaalde verzekeraar voor een kalenderjaar. Eventueel is dan zelf betalen een optie of op zoek gaan naar een andere therapeut.
b)
Wanneer sneller hulp nodig is, dan kunt u altijd contact opnemen met uw huisarts voor een verwijzing naar een andere therapeut. U kunt ook uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling naar een hulpverlener waar u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact een intakegesprek krijgt en binnen 10 weken vanaf de intake de behandeling gestart kan worden. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die zijn overeengekomen tussen zorgaanbieders en zorgverzekeraars (de treeknormen).