Aanmelden

Aanmelden voor verzekerde zorg
Wanneer u zich wilt aanmelden voor verzekerde zorg (vanaf de leeftijd 18 jaar) dan heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of een andere BIG geregistreerde hulpverlener (bijv. psychiater, bedrijfsarts). Deze verwijsbrief dient de volgende informatie te bevatten om voor vergoeding van de zorgverzekeraar in aanmerking te komen:
· Datum verwijzing
· Verwijzing voor generalistische basis GGZ (GBGGZ) of gespecialiseerde GGZ (SGGZ)
· Vermoeden van een diagnose in verband met psychische klachten

Aanmelden en zelf uw behandeling betalen
Indien u psychologische hulp wilt, zonder dat sprake is van een diagnose, kunt u ervoor kiezen om de gesprekken zelf te betalen of als blijkt dat de hulpverlening tijdelijk niet vergoed kan worden via de ziektekostenverzekeraar. Er is dan geen verwijsbrief nodig. Uiteraard houd ik mij wel aan alle eisen die de beroepscode aan mij als therapeut stelt. Als na een intake sprake blijkt van een diagnose die niet wordt vergoed, is het mogelijk een behandeling te starten door ervoor te kiezen deze zelf te betalen.

Aanmelden met een buitenlandse verzekering
Woont u in het buitenland, maar bezit u de Nederlandse identiteit, dan kan het zijn dat u verzekerd bent via CVZ.

Dan kunt u eveneens, met een verwijsbrief van uw huisarts, terecht voor verzekerde zorg. Als u een buitenlandse verzekering heeft met een “European Insurance Card” en woont en werkt u in Nederland dan wordt uw behandeling vergoed door “Zilverenkruis buitenland” en kunt u bij mij terecht voor verzekerde zorg, met een verwijsbrief van een huisarts in Nederland.