Therapeuten

Wie werkt er en wat is haar achtergrond?

Ik ben Angelique Timmerman (1970), afkomstig uit Maastricht, opgeleid als gezondheidszorgpsycholoog BIG (nr. 19058898825) en psychotherapeut BIG (nr. 19058898816) en ben sinds 1998 werkzaam binnen de GGZ in diverse settingen, zoals het zorgcircuit seksueel geweld (Heerlen), sociale psychiatrie (Echt), vluchtelingenteam (Den Bosch), team angststoornissen (Sittard) en top referent traumacentrum (Eindhoven).

Sinds 2004 ben ik mijn eigen praktijk gestart in Echt, naast mijn promotie onderzoek dat in 2008 is afgerond. Ik heb me gespecialiseerd in de cliëntgerichte psychotherapie en systeemtherapie (partnerrelatie en gezinstherapie). Sinds 2004 ben ik lid van de Vereniging voor Persoonsgerichte en Experientiële Psychotherapie (VPEP) en vanaf 2006 van de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG). Tevens heb ik een registratie als supervisor en leertherapeut voor cliëntgerichte psychotherapie sinds 2009. Naast mijn werk als psychotherapeut heb ik veel altijd veel affiniteit gehad met het doen van onderwijs en wetenschappelijk onderzoek.

Mijn kracht als psychotherapeut ligt in het uitvoeren van procesgerichte psychotherapieën, gericht op het leren hanteren van belemmeringen in persoonlijke groei, naast het meer directief werken met echtparen en gezinnen om hen te ondersteunen bij het vinden van een passende wijze van met elkaar omgaan en communiceren. Het mooie van het werken met cliënten is de mogelijkheid om hen te ondersteunen steeds meer zichzelf te worden tijdens een behandeling. Het werken als therapeut heeft mij toenemend geleerd hoe belangrijk het is om nieuwsgierig te blijven naar de mens achter de cliënt en ook dat ieder gedrag dat iemand laat zien te begrijpen is vanuit diens persoonlijke levensverhaal. Dit vormt voor mij steeds de ingang om te werken aan persoonlijke groei.